0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Akoestiek

Akoestiek verbeteren op de werkvloer, thuis of in de (muziek) studio? Bij ons bent u welkom voor vrijblijvend advies.

Sinds een klein jaar zijn we actief bezig met het uitbreiden van ons aanbod. Uw bent al bekend met onze expertise op gebied van home & car entertainment, maar sinds kort bieden wij, in samenwerking met onze akoestiek partner Rivasono, gehele akoestische projecten aan. 

Deze projecten varieren van het optimaliseren van uw audio beleving tot het reduceren van de onrust (galm) in uw woning. Veel hedendaags woningen hebben een strak design, weinig meubels en veel harde oppervlakken. Deze samenstelling zorgt er onherroepelijk voor dat de leefruimtes gaan fungeren als grote galm bakken. Gesprekken worden als vermoeiend ervaren en het spelen van de kinderen is als een dagje TunFun.

Wij denken graag met u mee om uw woning weer optimaal in te richten als plek waar u graag thuiskomt.

Op verschillende manieren kunnen wij uw akoestiek verbeteren. We heben oplossingen voor de woonkamer, thuisbioscoop, luisterruimte, eetkamer alsmede voor muziekstudio's en oefenruimtes. 

Klik hier voor akoestiek artikelen in onze webshop.

Toelichting

Werkplek

Om effectief te kunnen verkopen is het belangrijk dat klanten zich comfortabel voelen en dat de spraakverstaanbaarheid optimaal is. Daarnaast moet de verkoper kunnen concentreren op de wensen van de klanten en hier op in kunnen spelen. Wanneer een ruimte galmt of sterke reflecties van geluid bevat, heeft dit negatieve invloed op de verkoop situatie. Het is voor de klant geen ruimte waar hij of zij lang in wil verblijven en de spraakverstaanbaarheid is beperkt wat kan leiden tot vervelende miscommunicaties. Omdat de verkoper daarnaast niet optimaal kan concentreren, is inspelen op de behoeften van de klant minder gemakkelijk. De inrichting van de ruimte heeft uiteindelijk minder verkopen als resultaat. Door de werkplekken geluidstechnisch meer te scheiden, bijvoorbeeld in de vorm van afscheidingspanelen, kan het directe geluid van spraak verminderd worden wat positieve uitwerking heeft op de medewerkers en daardoor ook op de klanten. In het geval dat geluid door de ruimte galmt is het daarnaast nodig om dit te verminderen door materiaal toe te voegen aan de ruimte dat het geluid in zich opneemt. Zo wordt concentreren beter mogelijk wat directe invloed heeft op de succesvolle uitvoering van de taken van de medewerkers.

Om telefonische verkoop of hulpverlening optimaal uit te voeren is het van belang dat de spraakverstaanbaarheid optimaal is aangezien dit de enige manier van communiceren is met de klant. Doordat er meerdere mensen vaak redelijk dicht bij elkaar tegelijk spreken, ontstaat er voor de klant rumoer op de achtergrond en voor de medewerker is het lastig concentreren op zijn/haar taak. Als het geluid in de ruimte ook nog eens galmt zijn deze negatieve aspecten nog sterker aanwezig. Dit heeft directe invloed op het succes van het werk. Rivasono heeft kennis en kunde gecombineerd bij de ontwikkeling van een scala aan kwalitatief hoogstaande producten. Met de producten is het mogelijk om de verkoopruimte wat geluid betreft optimaal te maken en tevens de uitstraling van de ruimte te versterken. De klant voelt zich bij de inrichting van de ruimte en de geluid situatie op zijn gemak en de verkoper kan optimaal inspelen op de behoeften van de klant. Met de producten wordt dan ook de basis geboden voor maximaal profijt uit de verkoopinspanningen.

Woonkamer

Met de oplossingen van Rivasono is de beleving van een HiFi-installatie in een woonkamer op een esthetisch passende wijze te verbeteren.

De muzikale beleving in een woonkamer wordt deels gecreeerd door uw audio installatie en de plaatsing hiervan. Een evengroot deel van de weergave is ahankelijk van uw akoestiek. In woningen met veel harde oppervlakken en weinig zacht materiaal zoals gordijnen of tapijten, wordt geluid niet snel genoeg geabsorbeerd en gaat zodoende rondzingen in uw ruimte; galm is ontstaan.. Deze galm zal invloed hebben op de details van de muziek en de (on)rust in uw ruimte.

De oplossing

Uw Hifi Choice biedt producten aan die het mogelijk maken om de muziekweergave te verbeteren en tevens toevoeging bieden aan de inrichting van de woonkamer. Door de producten te combineren met een fraaie uitstraling en functie zoals bijvoorbeeld geïntegreerd licht of de optie om gebruik te maken van persoonlijke foto's, zijn de producten altijd een wenselijke toevoegingen aan elk interieur.

Door gebruik te maken van de producten kunnen duidelijk hoorbare verbeteringen worden gerealiseerd, uiteraard kan de ruimte ook volledig worden aangepast aan de muzieksmaak. Dit kan op basis van een akoestische meting of op basis van de kennis die wij hebben opgedaan.

Luisterruimte

Een luisterruimte heeft als uitgangspositie een goede geluidsinstallatie nodig maar onze ervaring heeft ons geleerd dat het zelfs dan nog niet geheel naar wens hoeft te zijn. Vaak klinkt de geluidsinstallatie anders bij u thuis dan dat deze klonk in de betreffende winkel waar een demo heeft gehad. Dit alles heeft te maken met de ruimte. Is deze hard, voorzien van veel glas, kale wanden en tapijtloze vloeren? Dan is de oplossing wellicht dichterbij dan u denkt. Maak de muziekbeleving optimaal met behulp van de oplossingen van Rivasono, aangeboden door Uw Hifi Choice.

De oplossing

Rivasono heeft door middel van uitvoerige kennis en ervaring in de vorm van het aanpassen van tientallen luisterruimtes, een ideaal model ontwikkeld met een bijbehorende technische productenlijn. De plaatsing van de juiste producten maakt het mogelijk de muziekbeleving naar smaak te optimaliseren. Om een optimale luister situatie te creëren is een akoestische meting een goede basis. Deze metingen worden door Uw Hifi Choice of Rivasono zelf uitgevoerd en bieden een objectieve analyse van de ruimte. Op basis van een dergelijke meting kunnen de juiste producten worden samengesteld waarbij het mogelijk is de tonen in de ruimte op tijd op te vangen (absorberen van geluid) maar ook wenselijke ruimtelijke effecten toe te voegen door middel van verstrooiing van geluid (diffuseren van geluid).Kortom, Rivasono biedt met haar unieke producten altijd een duidelijk hoorbare verbetering voor elke luisterruimte.

Thuisbioscoop

Een thuisbioscoop is over het algemeen een ruimte waar de beleving van zowel beeld als geluid optimaal moet zijn. Daarnaast is het wenselijk dat de ruimte estetisch verantwoord is. Vaak bevind de thuisbioscoop zich in een betonnen kamer (kelder) en spelen er enkele akoestische uitdagingen. Door de constructie ontstaat er over het algemeen een ondefinierbaar laag en kunnen bepaalde frequenties gaan rondzingen of op een andere manier storend worden weergegeven op de luisterpositie.Door het gebrek aan geluid absorberende producten of niet de juiste, ontstaat daarnaast een probleem met reflecties en galm.

De oplossing

Onze partner Rivasono werkt met een ideaal model dat het mogelijk maakt om op basis van muzieksmaak de geluidweergave te optimaliseren. Bij dit model horen door Rivasono zelf ontwikkelde technische producten die tevens esthetisch wenselijke toevoeging bieden aan de inrichting van de thuisbioscoop. Uw Hifi Choice kan in goed overleg de volledige inrichting en uitvoering van uw thuisbioscoop verzorgen, van audio installatie tot akoestiek. 

(Home)Studio

In iedere ruimte van normale afmetingen wordt geluid door reflecties en resonanties beïnvloed voor de luisteraar. De invloed op de muziek noemen we de klankkleur. Deze eigen klankkleur heeft een grote invloed op wat je hoort en hoe je de opname en eindmix beoordeelt. Dit geldt ook bij “near-field” monitor-opstellingen, luidsprekers met een specifiek afstraal gedraag die vaak worden gebruikt in muziek studio's. Als je een muziekopname tijdens het afmixen beluistert, neem je de akoestiek (klankkleur) van jouw ruimte waarin je de eindmix beluistert automatisch mee in de beoordeling ervan. Het doel is om de ruimte waarin de mix gemaakt wordt, een zo gelijkmatig mogelijke klankkleur te geven om te voorkomen dat de eindmix misschien wel goed klinkt in de eigen studio-ruimte, maar in een andere kamer, zaal of bijvoorbeeld auto, slecht klinkt. Het eenvoudig alles dempen met absorberende panelen is niet de oplossing omdat dan de mixruimte te droog wordt of erger; de verschillende frequentie tonen niet gelijkmatig worden gereduceerd. In een dergelijke ruimte is een opname niet goed te beoordelen en wordt zeker geen uitgebalanceerde afmix opgeleverd!

de oplossing

Dankzij onze ervaring met het verbeteren van studio-afmixruimtes, kunnen wij iedere ruimte verbeteren, hoe klein of onregelmatig deze ook is. Bijna nooit hoeft er verbouwd te worden, met de juiste materialen op de juiste plekken kan een wenselijk resultaat behaald worden. Van belang is om de ruimte niet te “dood” te maken door alles te dempen en daarnaast de verschillende tonen zo gelijkmatig mogelijk te dempen. Goede verbetering is met een beperkt budget te realiseren in zowel nieuw te bouwen- als bestaande ruimtes. Wij leveren materiaal dat verhuisbaar is, zelf aan te brengen is, of door ons gemonteerd kan worden. Wij kunnen op afstand tips en advies geven maar een optimale oplossing is te realiseren door eerst een akoestische meting door ons te laten uitvoeren. Op basis hiervan kunnen wij samen met u bepalen wat er nodig is en wat je wilt bereiken. Ook kunnen wij dezelfde ruimte geschikt maken voor zowel de opname als afmix. 

Muziek(Oefen)Ruimte

Instrumenten en zang hebben vaak een breed bereik in tonen. Hoe deze tonen beleefd worden is sterk afhankelijk van de ruimte waarin de muziek of zang ten gehore wordt gebracht.Wanneer er wordt gespeeld of gezongen in een relatief kale ruimte geeft dit bijvoorbeeld een veel sterkere weergave van midden- en hoge tonen dan wanneer dit plaatsvind in een ruimte waar zachte materialen aanwezig zijn die de tonen in zich opnemen. Ook voor lagere tonen geldt dit principe, zo kan er in een ruimte waarbij storende, zoemende of ongedefinieerde tonen hoorbaar zijn, weinig worden genoten van muziek.

de oplossing

Rivasono heeft veel kennis op het gebied van het optimaliseren van een ruimte naar verschillende toonhoogten. Door gebruik te maken van de producten van Rivasono die afgestemd zijn op de situatie, is een optimale muziekweergave gewaarborgd. Wij streven er altijd naar om met zo min mogelijk producten zo veel mogelijk resultaat te bereiken, met relatief weinig uitgaven worden dan ook grote hoorbare verbeteringen gerealiseerd. Op basis van een meting kunnen wij exact bepalen wat de benodigde producten zijn voor een optimale muziekweergave, een verbetering is ook zonder meting mogelijk.