0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Cold Ray Ceramic 3

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 189,00

* Verplichte velden

Specificaties

De Cold Ray 3 Ceramic is leverbaar in zwart, zilver, titanium, koper en blauw.

De Cold Ray 3 bestaat uit 3 ondersteunende kegels. Deze kegels zijn ontworpen voor optimale demping in vibraties van acoustische systemen en voor het reduceren van vloer resonantie.
Een klein ceramisch balletje draait tussen de binnen en buiten kegel, welke de drager van kinetische krachten veranderd van richting, beter gezegd in alle richtingen. Hiermee onderscheid Cold Ray zich van andere systemen zoals rubber poten of spikes, die vaak een bredere isolatie spreiding kennen. Daarnaast is de verticale stabiliteit van de Cold Ray kegels erg groot, met name onder zwaar gewicht.

Voor het beste resultaat:

Plaats Cold Ray onder massieve oppervlakten. Plaats Cold Ray onder het meest zware deel van de versterker, DAC, CD-speler etc. In de meeste gevallen is dit onder de voeding en koelribben.  In het geval van CD- spelers of andere bewegende delen, plaats een kegel onder het transport.
Probeer ook eens een set onder je platenspeler, als deze van zichzelf geen sub chassis heeft. 

De effecten van Cold Ray zijn direct duidelijk: meer detail, een strakker laag, openheid.

Review 

Door de vele jaren bezig te zijn met audiosystemen leer je dat je door middel van tuning, door bijvoorbeeld gebruik te maken van resonator's (spikes & silicone's), kleine verschillen kan maken. Meerdere fabrikanten hebben hier mooie oplossingen voor. Welke toepassing het beste werkt hangt af van het component. Soms kun je beter dempen (siliconen), in andere gevallen is het gebruik van spikes wenselijk om de energie af te voren. Meestal zorgen deze oplossingen voor klankveranderingen, maar zelden voor een klankverbetering. De Cold Ray Ceramic serie bestaat uit drie-delige kegels; een massieve kegel met boven op de smalle kant een holletje, een keramische kogel en een cup die er overheen past. Wanneer dit onder een loopwerk of voorversterker wordt geplaatst lijkt het apparaat te zweven. Het is net of het apparaat in veren hangt en dit is naar mijn idee een goede ontkoppeling wat je ook met spikes kunt bereiken. Onder mijn Cambridge Audio Azur 752 BD blu-ray speler geeft dit een positief resultaat. Het geluid is schoner, mooier door tekent en voorral het laag staat losser van het systeem. Erg fraai. Al met al geen verandering, maar een verbetering. Verreweg de beste oplossing tot nu toe. De Cold Ray's gaan niet meer weg.

Geschreven door vaste klant en liefhebber John.

Overzicht

'ontkoppeling' kegels

Extra informatie

Levertijden 1 - 3 werkdagen