0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Furutech e-TP60E

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 399,00
OF

Specificaties

Een ogenschijnlijk eenvoudig stekkerblok, maar met vele technieken om je weergave te verbeteren. Van de tegen RFI beschermde aluminium behuizing en in eigen huis ontwikkelde Gold-plated connectoren, tot de weerstand-verlagende bedrading en GC-303 EMI absorptie.

Specificaties


Volledig non-magnetisch, diep-cryogeen behandeld (FURUTECH a-process)
GC-303 passieve EMI-absorptie 
Gold-plated connectoren
Highest-Grade aluminum chassis beschermt tegen RFI (Radio Frequency Interference)
Bedrading
Furutech α (Alpha) met anti-resonant isolatie

 

Extra uitleg Furutech technologie:

 

Furutech is de grootste fabrikant van high-end audio-accessoires, stekkerblokken en bekabeling ter wereld. Furutech past alleen de meest pure, non-magnetische en cryogeen behandelde materialen toe. De technische innovatie bij Furutech is uniek. Al vele malen introduceerden ze technieken die zich direct hebben bewezen (en worden gekopieerd). Hun kijk op techniek is zeer nuchter, waarbij alle keuzes exact kunnen worden gemeten, uitgelegd en als belangrijkste: worden gehoord en gezien. Voorbeelden van Furutech technieken zijn hun Alpha-process, een uniek plating process, GC-303 absorptie, Axial Locking system, Floating Field Damper, en de combinatie van piezo-keramiek en carbon in hun topproducten.

Alpha process (a-process)

Door gebruik te maken van de best beschikbare technieken, heeft Furutech een lage-temperatuur 2-staps proces ontwikkeld. Álle metalen onderdelen, tot aan de gebruikte veren en schroeven toe, worden eerst diep-cryogeen behandeld (niet de bekende "cryogene behandeling", maar high-tech cryogene processing op extreem lage temperaturen). De molecuulstructuur veranderd hierbij dusdanig dat ze beter met elkaar verbinden. Vervolgens gaan alle metalen door een gepatenteerd demagnetisatie-proces.

Meer info (pdf)

Uniek plating-process

Alle Furutech connectoren hebben een finish van Gold- of Rhodium plating. Het plating-process wat hiervoor door Furutech wordt toegepast is uniek. Als enige audiofabrikant ter wereld bezit Furutech de kennis om dit materiaal direct op koper te "platen"/bevestigen (andere fabrikanten gebruiken meestal nikkel of zilver als tussenlaag, wat de kwaliteit sterk degradeert). Bovendien wordt de Gold-plating toegepast met 100% puur (=24K) goud. Furutech materialen die vaak gebruikt worden (zoals spades) zijn voorzien van een 4-step plating (Koper-Goud-Koper-Goud).

Dit alles bij elkaar verklaart misschien een beetje waarom Furutech connectoren zo exceptioneel goed klinken.

GC-303 absorptie

GC-303 is een techniek met een speciale "crystalline" structuur die EMI absorbeert. Omdat dit passief werkt, blijft de muziek volledig in tact, samen met alle harmonische samenhang, tonale paletten, coherentie, dynamiek, muzikaliteit. GC-303 is nadrukkelijk geen filtering, maar absorptie!

GC-303 wordt toegepast in Furutech stekkerblokken en power conditioners (bevestigd op de bodemplaat). Hierbij is de techniek zo effectief, dat veel systemen zelfs beter gaan klinken wanneer een dergelijk stekkerblok wordt toegepast (belangrijke voorwaarde is dat een dergelijk systeem ook zonder Furutech stekkerblok al goed klinkt, een stekkerblok kan geen slecht systeem corrigeren). Daarnaast is GC-303 een omringende module van kabels in de Furutech Reference III series.

Axial Locking

Een speciale techniek waarbij schuko-sockets van onderen met een schroef worden verankerd (met handmatige afstelling). Dit verminderd ruis, oscillatie en vibraties met een factor 10! Daarnaast zijn alle schuko-sockets ontkoppeld door middel van het chassis door middel van dempingsmateriaal.

Floating Field Damper

Stroom door een kabel en zijn connectoren creëert elektromagnetische velden - elke seconde bouwt dit 115 keer op en breekt weer af. Dit elektromagnetisch veld brengt stroom - elektrisch potentieel - naar kleine dichtbijzijnde onderdelen zoals schroeven en een trekontlasting (welke voor stevigheid en demping beide bij voorkeur van metaal moeten zijn). De stroom in deze kleine onderdelen creëren nieuwe "zwevende" elektromagnetische velden die het oorspronkelijk ongewild magnetisch veld kunnen beïnvloeden.

De Furutech Floating Field Damper lost dit probleem op. Een slim gebouwde metalen brug in IEC en Schuko connectoren verbindt alle metalen onderdelen (zoals schroeven) met elkaar en is verbonden aan aarde om het elektrisch potentieel naar aarde af te voeren. De connector is vervolgens helemaal vrij van ongewilde magnetische velden.

De beste materialen voor innovatieve producten

Furutech kan écht zeggen alleen de allerbeste materialen te gebruiken. Maar niet alleen in peperdure producten, ook in meer betaalbare connectoren zie je de beste technieken.

Maar de ultieme uitvoering van Furutech innovatie zie je natuurlijk in de compromisloze Carbon Fiber producten. Hierbij worden hoofdzakelijk twee "actieve" materialen gebruikt: piezo-keramiek (op nano-formaat) en koolstof. Alleen piezo-kermaiek koppelt effectief met koolstof. De werking is eenvoudig te begrijpen: als piezo-keramiek mechanische druk ondervindt (wat altijd zo is in een werkend kabel bijvoorbeeld), ontstaat een elektrische stroom. Het koolstofpoeder - dat door Furutech speciaal is ontwikkeld - kan deze stroom optimaal omzetten in warmte, waarna het van de oppervlakte van de connector wordt geleidt.

Overzicht

Stekkerblok ter verbetering van de muzikale weergave.

Extra informatie

Levertijden N/B