THE REFERENCE: de standaard waarmee anderen worden beoordeeld, de meetlat naar perfectie.

De beste reproductie van opgenomen geluid. Dit is altijd het doel geweest van de legendarische Reference-serie van KEF. En na 40 jaar continue ontwikkeling, heeft de Reference haar naam als maatstaf voor high-end akoestische engineering meer dan verdiend.
Wanneer je een perfectionist bent als het om het genieten van film of muziek gaat, is het de naam die torenhoog boven de rest uitsteekt. 

The Reference spreekt voor zich.


“Er was een procedure nodig voor de voortgang waarin elke luidspreker tijdens alle productiefasen werd onderzocht, inclusief een eindvergelijking met een referentiestandaard in laboratoriumomstandigheden. Deze methode kreeg de naam Reference.” 

- Laurie Fincham, Engineering Director 1968-1991

 
 
 

 
 
     
 
 
 
 
KEF is nooit een 'ik ook' geweest. We creëren. En we stoppen nooit met leren.

De lijst met KEF-patenten en innovaties is ongeëvenaard. Hoewel de Uni-Q 'puntbron' driver onze beroemdste doorbraak is, is het er slechts één van velen. Zo is er de unieke 'als een mandarijn gesegmenteerde' golfgeleiding (tangerine waveguide). Deze geeft extra stijfheid en optimaliseert de aluminium dome. Maar ook geavanceerde geventileerde tweeters. Het ingenieuze gebruik van nieuwe materialen om de driverprestaties en belastbaarheid te verhogen. Constrained layer demping. Acoustic Compliance Enhancement. De briljante Z-flex surround. Deze en nog veel meer innovaties zijn verantwoordelijk voor de veelvoudig bekroonde KEF-drivers.

Geen enkele andere producent heeft meer gedaan om de 'state-of-the-art' of laatste stand der techniek naar een volgend niveau te tillen. En geen enkele andere reeks personificeert KEF's passie voor perfectie zoveel als The Reference.
 
 
 
       
 
 
 
 
   
 
Toen Raymond Cooke in 1961 zijn zinnen zette op het perfectioneren van de reproductie van opgenomen geluid, richtte hij zijn eerste lab in aan de oevers van de Medway rivier. Het lab bevond zich in een uit de oorlog stammende nissenhut op het terrein van de KEF Engineering Foundry. De naam KEF was geboren.
 
 
Om de rol die de legendarische Reference-serie de afgelopen 30 jaar heeft gespeeld in het bouwen aan KEF's reputatie onder serieuze audiofielen te vieren, zijn er twee speciale edities van de laatste serie ontwikkeld.

Met twee treffende afwerkingen - Blue Ice White, een knipoog naar het blauw van het oorspronkelijke KEF-logo, en Copper Black Aluminium, verwijzend naar de nu al legendarische LS50, combineren de Kent Engineering and Foundry-edities de nieuwste Reference-technologie met een subtiliteit die recht doet aan een rijke historie.
 PRE-ORDER NU
 
 


Kent Engineering and Foundry-edities alleen voor Reference 3 en 5