0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Rivasono Plafond Paneel - Akoestiek

  • Rivasono Plafond Paneel - Akoestiek - Uw Hifi Choice- RMR Soundsystems Nederland

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 179,00

* Verplichte velden

Specificaties

Rivasono Plafond Paneel

  • -  betere spraakverstaanbaarheid en meer rust bij wonen en werken
  • -  vermindert ongewenste reflecties bij audio/studio toepassing
  • -  af te hangen aan het plafond en bijzonder effectief boven bijvoorbeeld de tafel
  • -  Kantelbare LED spots als optie verkrijgbaar

Het Plafond Paneel is een ogenschijnlijk zwevend kaderloos paneel van hoge kwaliteit, met een strakke en moderne uitstraling.

Wat doet het?

Het Plafond Paneel is een goede manier om overmatige galm of harde geluiden in ruimtes te verminderen. Een overmaat aan galm en/of hard geluid vermindert de spraak-verstaanbaarheid, rust en concentratie zowel in huis als op het werk. Bij HiFi audio weergave, surroud sound opstellingen en studio’s is het Design Panel tevens effectief tegen ongewenste plafondreflecties waardoor rust en diepte van de weergave wordt verbeterd.

Waar wordt het toegepast?

  • -  in huis: in de huiskamer, open keuken, gang en kinder/studeerkamer.
  • -  op een werkplek: op kantoor, showroom of ontvangstruimte
  • -  in een luisterruimte, hometheater, studio of muziekkamer

Omdat het Plafond Paneel als een strak paneel aan het plafond wordt opgehangen, kan het in vrijwel ieder interieur worden toegepast. 

ceiling panel gecoat.001  

ceiling panel met kader.001

Hoe is het opgebouwd en welke maten zijn leverbaar?

Het Plafond Paneel heeft een basis van stevig geluidsabsorberend materiaal van hoge densiteit. Dit materiaal is aan de zichtzijden voorzien van een unieke coating dat het materiaal strak afwerkt maar toch geluidsdoorlatend houdt. 

 
Er zijn 2 uitvoeringen: 'met aluminium rand' en 'randloos'.

Met aluminium rand:
Geluidsabsorberende plaat van 2,5 cm dikte in een aluminium kader van 4 cm dikte.
Het Ceiling Panel met rand is verkrijgbaar in de maat 60 x 120 cm, 120 x 120 cm en 60 x 240 cm. Hierbinnen is ook maatwerk mogelijk. 
 
Randloos:
Geluidsabsorberende plaat van 4 cm dikte, waarbij de boven- en onderzijde en de randen afgewerkt zijn in dezelfde kleur.
Het Ceiling Panel randloos is verkrijgbaar in de maat 120 x 120 cm en 240 x 120 cm

Welke kleuren zijn leverbaar?

Het Plafond Paneel is standaard uitgevoerd in een wittint die RAL9010 benaderd. Dit sluit aan bij de kleur van de meeste plafonds. 
Het is daarnaast mogelijk om de plaat van het Plafond Paneel met rand in kleur te bestellen. De levertijd wordt beïnvloed door de kleurkeuze. Neem contact op voor meer informatie over de kleurmogelijkheden

Hoe wordt het geleverd?

De panelen worden per stuk verpakt geleverd; bij aantallen van meer dan 4 stuks, steeds per verpakking van 4 stuks + het resterend aantal.

Hoe wordt het gemonteerd?

Het zwevend ophangen van het paneel is een fraaie oplossing die tevens de akoestische werking van het Plafond Paneel vergroot. 

De ruimte tussen het Plafond paneel en het plafond zorgt voor een grotere akoestische werking ten opzichte van een paneel dat zonder tussenruimte tegen het plafond is gemonteerd. 

Met aluminium rand:

Het Plafond Paneel met aluminum rand wordt met beugeltjes aan het plafond opgehangen. Hierbij is te kiezen uit kleine afhanghoogte (5 cm) of wat grotere afhanghoogte (10 cm). Lager afhangen is ook mogelijk, daartoe bieden wij verstelbare kabelhangers tot 200 cm. 

Rivasono levert een montageset met alle benodigde materialen mee.

Randloos:

Het Plafond Paneel randloos wordt afhankelijk van de gewenste afhanghoogte, met beugels of kabelhangers aan het plafond opgehangen. De beugels zijn verstelbaar van 7 tot 15 cm lengte. Hierdoor wordt de totale dikte van het 4 cm dikke Plafond Paneel inclusief de beugels 11 tot 19 cm. 

Indien het Plafond Paneel randloos op een grotere afstand van het plafond opgehangen dient te worden is de toepassing van kabelhangers mogelijk. Deze kunnen op iedere lengte tot 200 cm ingekort worden.

Rivasono levert een montageset met alle benodigde materialen mee.

Technische specificaties

De absorptiecoëfficiënt geeft aan hoeveel geluid het product in zich opneemt (absorbeert). Hierbij staat 1,0 gelijk aan 100% geluidsabsorptie, bij deze waarde wordt het geluid geheel opgenomen en niets gereflecteerd. 

Onderstaand de absorberende waarde van Plafond Paneel.

absorptiegrafiek324x204.001.001.001


Het Plafond Paneel reduceert geluid zeer effectief. Door de spouwruimte worden niet alleen midden en hoge tonen goed gebalanceerd gereduceerd, ook de lage tonen worden aan de ruimte onttrokken. Dit maakt het Plafond Paneel optimaal voor het creëren van rust en goede spraakverstaanbaarheid zonder dat bepaalde storende tonen toch nog te lang aanwezig blijven. De eigenschappen van het Plafond Paneel zijn ook wenselijk voor verbetering van audio en muziekbeleving.


model- en specificatiewijzigingen voorbehouden.

Overzicht

Rivasono Plafond Paneel - Akoestiek

Extra informatie

Levertijden 10-20 werkdagen