0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Rivasono Wall System - Akoestiek

  • Rivasono Wall System - Akoestiek - Uw Hifi Choice - RMR Soundsystems - Nederland

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 279,00

* Verplichte velden

Specificaties

Rivasono Wall System

  • betere spraakverstaanbaarheid en meer rust bij wonen en werken
  • vermindert tevens ongewenste reflecties van de voor- en/of achterwand bij HiFi audio in huiskamer, luisterruimte en thuisbioscoop
  • onzichtbaar als voorzetwand te monteren, oppervlak lijkt op stucwerk
  • zeer goede akoestische werking bij maar 4 cm dikte

 

Wat doet het?

Het Wall System is een goede en vrijwel onzichtbare manier om overmatige galm in kamers te verminderen. Te veel galm vermindert de spraakverstaanbaarheid, rust en concentratie zowel in huis als op het werk.

Bij HiFi-audio weergave, surround-sound opstellingen, thuisbioscoop en studio’s is het Wall System tevens effectief tegen ongewenste eerste reflecties vanaf de voor- en/of achterwand. In deze situatie wordt door het Wall System de galm verminderd en tegelijk de ruimtelijkheid en breedte/diepte van de audio-weergave verbeterd.

Waar wordt het toegepast?

  • in huis in de huiskamer, open keuken, gang en kinder/studeerkamer.
  • op een werkplek zoals kantoor, showroom of ontvangstruimte.
  • in een luisterruimte, hometheater, studio of muziekkamer

 

wallsystem1.001

wallsystem3.001

wallpanel1.001

Hoe is het opgebouwd?

wall panel 185 x 100

Het Wall System wordt opgebouwd uit meerdere panelen met een kern van hoogwaardig en stevig geluids-absorberend materiaal. De panelen zijn aan de zijkanten voorzien van groeven waardoor met behulp van verbindstukken meerdere panelen aan een te schakelen zijn. Het resutaat is een strak en prefect aansluitend geheel.

Welke maten zijn leverbaar?

Met een afmeting van 270 x 60 cm en een dikte van 4 cm is een paneel van het Wall Panel System, zeer geschikt om een volledige wand te bedekken zonder dat er teveel naden ontstaan. Naar wens kunnen de panelen aan elkaar geschakeld worden tot een breed oppervlak.

Indien nodig kunnen de panelen exact op de gewenst hoogte worden gesneden.

Door een (deel van de) wand te voorzien van de geschakelde panelen wordt een groot oppervlak aan akoestisch optimaal werkend materiaal toegevoegd aan de kamer, met een zeer goede geluidsverbetering als resultaat.

Welke kleuren en motieven zijn leverbaar?

De meest gebruikte panelen voor het Wall System zijn voorzien van een witte coating aan de zichtzijden die RAL 9010 sterk benaderd. Het uiterlijk van dit paneel lijkt sterk op een standaard gestucte wand met een licht reliëf.

Naast de witte stuc panelen levert Rivasono de panelen ook met een stootvast weefsel als oppervlak. Deze panelen worden in diverse kleuren uitgevoerd waaronder een tint die RAL 9001 benaderd. 

Een sample van een specifieke kleur kunt u per post ontvangen.  

Hoe wordt het geleverd?

Het Wall System wordt in losse platen geleverd en bij grotere aantallen per vier stuks verpakt. Bij de bestelling van Wall System panelen krijgt u de montagehandleiding en de benodigde onderdelen voor de montage, waaronder frames voor de afwerking rondom, de koppelstukken en montagekit om het geheel mee vast te lijmen. 

Hoe wordt het gemonteerd?

De montage van Wall System is niet heel eenvoudig, wij raden zelf montage dan ook aan voor handige mensen met enige klus ervaring. Wij kunnen altijd de montage voor u uitvoeren. 

De standaard methode van montage is het verlijmen van de panelen tegen een wand en het plaatsen van hoekprofielen rondom de geschakelde panelen. Het is ook mogelijk de panelen in een dragend frame te plaatsen, hierbij kan het geheel ook iets van de wand worden geplaatst voor nog betere akoestische werking.

Technische specificaties

De absorptiecoëfficiënt geeft aan hoeveel geluid het product in zich opneemt (absorbeert). Hierbij staat 1,0 gelijk aan 100% geluidsabsorptie, bij deze waarde wordt het geluid geheel opgenomen en niets gereflecteerd. 

Onderstaand de absorberende waarde van Wall System. Deze waarden zijn behaald bij plaatsing van het Wall System op 4 cm afstand van de wand.

absorptiegrafiek wall panel.001


De panelen van Wall System absorberen geluid zeer effectief van lage tot hoge tonen. Dit maakt het Wall System optimaal voor het creëren van rust en goede spraakverstaanbaarheid zonder dat bepaalde storende tonen toch nog te lang aanwezig blijven. De eigenschappen van Wall System zijn ook wenselijk voor verbetering van audio en muziekbeleving.

 

model- en specificatiewijzigengen voorbehouden

Overzicht

Rivasono Akoestisch Wall System

Extra informatie

Levertijden 10-20 werkdagen