0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Rivasono CurveDiffuser - Akoestiek

  • Rivasono - CurveDiffuser - Akoestiek - Uw Hifi Choice - RMR Soundsystems
  • Rivasono - CurveDiffuser - Akoestiek - Uw Hifi Choice - RMR Soundsystems

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 299,00

* Verplichte velden

Specificaties

Rivasono CurveDiffuser

  •  -  vermindert sterke reflecties van achterwand of zijwanden 
  •  -  dempt lage tonen in het bereik 125-500 Hz
  •  -  verstrooit als een diffuser midden- en hoge tonen vanaf 220 Hz

 

De CurveDiffuser heeft een tweezijdige werking die ideaal is voor de meeste luisterruimten. De CurveDiffuser verstrooit door de elliptische vorm, midden- en hoge tonen en absorbeert tegelijk lage tonen in het gebied van 125 Hz tot 500 Hz zodat het veelal overheersend midden-laag gedeelte effectief wordt verminderd. Het resultaat is muziekweergave met slankere lage tonen en tegelijk toegenomen ruimtelijkheid door diffusie en daarmee het behoud van de hoge tonen energie.

De CurveDiffuser is ontwikkeld om maximale akoestische werking te combineren met kwalitatieve uitstraling. Door de halfronde vorm en de lengte is de CurveDiffuser een relatief subtiele toevoeging aan ruimten. Dit maakt het mogelijk de CurveDiffuser toe te passen in studio’s, luisterruimten en thuisbioscoop opstellingen.

Wat doet het?

De CurveDiffuser reduceert storende lage tonen in het frequentiegebied van 125 Hz tot 500 Hz, met een optimale werking bij 250 Hz. De reductie in lage tonen vindt plaatst doordat het element in resonantie wordt gebracht. Door het resoneren wordt de energie van lage tonen in de ruimte verminderd. De mate van resonantie wordt bepaald door de dichtheid van het gebruikte materiaal en de diepte het element. 

De CurveDiffuser is ideaal voor het absorberen van de veelal storende resonanties in het hogere lage tonen bereik, waar veel kamers met lagere of normale plafondhoogte last van hebben.

De verstrooiende, diffuse werking is met name vanaf 250 Hz sterk. De energie van de hoge tonen wordt dan ook niet gereduceerd maar juist verstrooid door de ruimte zodat ruimtelijkheid en variatie in het muziekbeeld ontstaat, zonder dat hierbij energie en de voor HiFi belangrijke hoge tonen verloren gaan.

Waar wordt het toegepast?

HiFi-audio en surround weergave in

  • - luisterruimte
  • - hometheater
  • - studio

 

cd1.001cd3.001

 

Hoe is het opgebouwd?

Halfronde constructie met een vlakke zijde, inwendig voorzien van meerdere soorten absorberend materiaal van hoge dichtheid.

De voorzijde heeft een elliptische vorm met berekende afmetingen, zodat de verstrooiende werking al bij de relatief lage frequentie van 220 Hz begint, hetgeen belangrijk is om de eerste reflecties bij HiFi-weergave te verstrooien.

De geluidsabsorptie van de lagere frequenties wordt door de CurveDiffuser bereikt door afgestemde resonantie. Het oppervlak is gesloten en kan naar wens geschilderd worden.

Welke maten zijn leverbaar?

breedte x hoogte x diepte:

CurveDiffuser 120 : 60 x 120 x 22 cm

CurveDiffuser 240 : 60 x 240 x 22 cm

De CurveDiffuser is tevens op bestelling in andere maten leverbaar, tot max. 270 cm hoogte. Verzoek voor een bestelling op maat gaarne middels de mail indienen.

Welke kleuren en motieven zijn leverbaar?

Zijranden echt beukenhout, onbehandeld. Voorzijde wit plaatmateriaal. Zowel de zijranden als de voorzijde is naar wens te schilderen of spuiten in een kleur naar keuze. Zie ook de opmerking over het oppervlak eerder op deze pagina. Indien schilderen of spuiten wenselijk is, gaarne contact opnemen via de mail o.v.v. CurveDiffuser

Hoe wordt het geleverd?

De CurveDiffuser wordt door Rivasono geheel gemonteerd en gebruiksklaar afgeleverd.

Hoe wordt de CurveDiffuser het beste opgesteld?

Voor een optimaal resultaat dient de CurveDiffuser met de vlakke zijde tegen de achterwand worden geplaatst of met de vlakke zijde tegen de wand op de plaatsen van de eerste reflectie.

Technische specificaties

Duurzaamheid
Materiaal:
randen: echt beukenhout, halfrond oppervlak: plaatmateriaal op basis van houtvezels met afwerklaag aan de zichtzijde, inwendig akoestisch absorbeerde lagen uit 80% gerecycled materiaal.

Absorptie en diffusie
De grafiek geeft aan hoeveel geluid het product in zich opneemt (absorbeert) en hoeveel geluid het product verstrooid (diffuseerd).

Onderstaand de absorberende en diffuserende waarde van CurveDiffuser. De blauwe lijn is de diffuserende werking, de grijze lijn de absorberende werking.

absortiegrafiek curvediffuser.001

CurveDiffuser absorbeert storende lage tonen zeer effectief en breedbandig. Daarnaast werkt de CurveDiffuser als diffuser voor midden en hoge tonen. Het totaal zorgt voor strakke weergave van lage tonen (meer definitie en balans) en ruimtelijke weergave van midden- en hoge tonen. Een combinatie die bij elke luistersituatie met teveel laag wenselijk is.

 

model- en specificatiewijzigengen voorbehouden.

Overzicht

Rivasono CurveDiffuser - Akoestiek

Extra informatie

Levertijden 10-20 werkdagen