0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Rivasono Design Panel - Akoestiek

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 349,00

* Verplichte velden

Specificaties

Rivasono Design Panel


  - betere spraakverstaanbaarheid en meer rust bij wonen en werken
  - vermindert tevens ongewenste reflecties bij HiFi audio in huiskamer, luisterruimte en thuisbioscoop
  - eenvoudig als schilderij op te hangen
  - keuze uit vele designs en afmetingen
  - een topproduct met de beste werking en uitstraling


Wat doet het

Met het Design Panel wordt overmatige galm op een fraaie en effectieve manier tegen gegaan. Te veel galm vermindert de spraak-verstaanbaarheid en is nadeling voor rust, concentratie en welbevinden, zowel in huis als op het werk.

Bij HiFi audio weergave, surround sound opstellingen, thuisbioscoop en studio’s is het Design Panel tevens effectief tegen ongewenste eerste reflecties vanaf de voor- en/of achterwand. In deze situatie wordt door het gebruik van het Design Panel de galm verminderd en tegelijk de ruimtelijkheid en breedte/diepte van de audio-weergave verbeterd.

Dankzij de ingebouwde Rivasono ToBa technologe worden met het Design Panel overmatige galm en ongewenste reflecties tegengegaan en tegelijkertijd de toonbalans van de kamer verbeterd. Hierdoor blijven de hoge tonen bewaard, die zorg dragen voor goede spraakverstaanbaarheid en ruimtelijkheid bij HiFi audio weergave.  

Waar wordt het toegepast

 • - in huis in de huiskamer, open keuken, gang en kinder/studeerkamer.
 • - op een werkplek zoals kantoor, showroom of ontvangstruimte.
 • - in een luisterruimte, hometheater, studio of muziekkamer

 

Omdat het Design Panel er als schilderij uitziet, laat het zich erg goed in ieder interieur toepassen.

design panel 5.001 design panel 2.001 design panel 3.001


Hoe is het opgebouwd

Vlak aluminium frame van 5 cm dik, gevuld met absorberend materiaal met optimale werking door Rivasono ToBa technologie. De voorzijde is bespannen met hoogwaardig akoestisch doek met afbeelding naar keuze. Door een handig span-systeem is het doek gemakkelijk te vervangen. Het is altijd mogelijk losse doeken (na) te bestellen.

design panel 2-1.001


Welke maten zijn leverbaar

Standaardmaten: breedte en hoogte van 30 x 30 cm tot 300 x 300 cm, in veelvouden van 30 cm. Bijvoorbeeld 60 x 120 cm of 120 x 180 cm.

Naast de standaardmaten is maatwerk ook mogelijk. Hierbij geldt een maximummaat van 300 x 600 cm.

design panel 1-1.001.001  


Welke kleuren en motieven zijn leverbaar

De aluminium lijst is standaard in geanodiseerd aluminium kleur. De lijst is tegen meerprijs ook in zwart, wit en kleuren leverbaar.

Kies één van de vele fraaie uit voorraad leverbare motieven uit onze Design en Exclusive Design serie.

Het is ook mogelijk zelf een foto aan te leveren. Wij denken graag met u mee en kunnen tegen kleine meerprijs onder andere een collage maken van meerdere persoonlijke afbeeldingen. 
design 7.001


Hoe wordt het geleverd

Het Rivasono Design Panel wordt compleet in elkaar gezet geleverd, waarbij het absorberend materiaal door ons geplaatst is en het doek gespannen. Hierdoor kunnen wij alvorens het product te levenen, alles controleren en hoeft u het niet meer in elkaar te zetten.

Bij grote maten (groter dan 240 cm) en een smalle toegang, bijvoorbeeld een kleine lift of een smal trappenhuis, kan het product ter plekke gedemonteerd worden en op de definitieve locatie weer worden samengesteld.

Hoe wordt het gemonteerd

Het frame wordt aan de wand bevestigd door gebruik te maken van de voorgeboorde gaten in het frame. Er worden geen ophangmaterialen meegeleverd omdat dit sterk afhankelijk is van de situatie. Wij raden aan indien mogelijk gebruik te maken van pluggen en schoeven of schilderijkabels. Het product wordt geleverd inclusief Rivasono installatietips.

Technische specificaties

De absorptiecoëfficiënt geeft aan hoeveel geluid het product in zich opneemt (absorbeert). Hierbij staat 1,0 gelijk aan 100% geluidsabsorptie, bij deze waarde wordt het geluid geheel opgenomen en niets gereflecteerd. 

Onderstaand de absorberende waarde van Design Panel. 

absorptiegrafiek design panel.001


Design Panel absorbeert geluid zeer effectief van lage tot hoge tonen. Dit maakt het Design Panel optimaal voor het creëren van rust en goede spraakverstaanbaarheid zonder dat bepaalde storende tonen toch nog te lang aanwezig blijven. De eigenschappen van Design Panel zijn ook wenselijk voor verbetering van audio en muziekbeleving.

 

 

model- en specificatiewijzigingen voorbehouden.

Overzicht

Rivasono Akoestisch Design Panel

Extra informatie

Levertijden 10-20 werkdagen