0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Rivasono Fabric Panel - Akoestiek

  • Rivasono Fabric Panel - Akoestiek - Uw Hifi Choice - RMR Soundsystems - Nederland

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 449,00

* Verplichte velden

Specificaties

Rivasono Fabric Panel

  • -  betere spraakverstaanbaarheid en meer rust bij wonen en werken
  • -  vermindert tevens ongewenste reflecties bij HiFi audio in huiskamer, luisterruimte en thuisbioscoop
  • -  Fraaie, vakkundige afwerking en gemakkelijk als schilderij op te hangen
  • -  keuze uit vele kleuren en afmetingen
  • -  de best mogelijke werking dankzij ingebouwde Rivasono technologie

 

Wat doet het

Het Fabric Panel is een goede manier om overmatige galm in kamers te verminderen. Teveel galm vermindert de spraakverstaanbaarheid, rust en concentratie zowel in huis als op het werk.

Bij HiFi-audio weergave, surround-sound opstellingen, thuisbioscoop en studio’s is het Fabric Panel tevens effectief tegen ongewenste eerste reflecties vanaf de voor- en/of achterwand en de zijwanden dichtbij de speakers. In deze situatie wordt door gebruik van het Fabric Panel de galm verminderd en tegelijk de ruimtelijkheid en breedte/diepte van de audio-weergave verbeterd.

Dankzij de ingebouwde Rivasono ToBa technologie worden met het Fabric Panel overmatige galm en ongewenste reflecties tegengegaan en tegelijkertijd de toonbalans van de kamer verbeterd. Hierdoor blijven de hoge tonen bewaard, die zorg dragen voor goede spraakverstaanbaarheid en ruimtelijkheid bij HiFi audio weergave.  

Waar wordt het toegepast?

  • -  in huis in de huiskamer, open keuken, gang en kinder/studeerkamer.
  • -  op een werkplek zoals kantoor, showroom of ontvangstruimte.
  • -  in een luisterruimte, hometheater, studio of muziekkamer

Omdat het Fabric Panel als een strak paneel wordt opgehangen, kan het in vrijwel ieder interieur als blikvanger of juist "onzichtbaar" worden toegepast, afhankelijk van de stof en kleur. 

Hoe is het opgebouwd?

Houten frame van 5 cm dik. gevuld met absorberend materiaal van afgestemde dichtheid met Rivasono ToBa technologie voor de beste akoestische werking. De voorzijde en de zijkanten zijn bespannen met akoestisch-open stof. Er zijn diverse stofkleuren en motieven mogelijk alsmede een afbeelding. De achterzijde is voorzien van doek of een geperforeerde plaat, waardoor de akoestische werking wordt vergroot en er een licht en tegelijk stevig paneel ontstaat.   

Welke maten zijn leverbaar?

Het fabric panel wordt op maat gemaakt en kan van 30 x 30 cm tot 170 x 450 cm geproduceerd worden.

Welke kleuren en motieven zijn leverbaar?

Wij bieden enkele stoflijnen met veel kleurmogelijkheden. De stoflijnen verschillen in luxe uitstraling en prijzen. De stoffen zijn te bezichtigen in onze showroom. Indien bepaalde kleuren gewenst zijn kunnen wij ook stofsamples van de stoflijnen toesturen. 

Alle standaard door ons aangeboden stoffen hebben een fraai uiterlijk en zijn speciaal geselecteerd om een goede akoestische werking te verkrijgen.

Het is mogelijk andere stoffen te gebruiken dan wij standaard bieden, mits deze de akoestische werking van het Fabric Panel niet verstoort. Wij adviseren u hierbij graag. 

Hoe wordt het geleverd?

Het Rivasono Fabric Panel wordt compleet in elkaar gezet geleverd. 

Hoe wordt het gemonteerd?

Het frame kan aan de wand worden bevestigd met de meegeleverde keeplat. Door de keeplat aan de wand te bevestigen is het Fabric Panel direct op te hangen. Ook is het paneel eenvoudig weer van de wand te halen. 

Indien montage aan de wand niet mogelijk is, kan er gebruik worden gemaakt van schilderij-ophangdraden. Afhankelijk van de grootte van het Fabric Panel, 1 of meer ophangdraden gebruiken.

Technische specificaties?

De absorptiecoëfficiënt geeft aan hoeveel geluid het product in zich opneemt (absorbeert). Hierbij staat 1,0 gelijk aan 100% geluidsabsorptie, bij deze waarde wordt het geluid geheel opgenomen en niets gereflecteerd.

Onderstaand de absorberende waarde van Fabric Panel. 

absorptiegrafiek design panel.001

 

Fabric Panel absorbeert geluid zeer effectief van lage tot hoge tonen. Dit maakt het Fabric Panel optimaal voor het creëren van rust en goede spraakverstaanbaarheid zonder dat bepaalde storende tonen toch nog te lang aanwezig blijven. De eigenschappen van Fabric Panel zijn ook wenselijk voor verbetering van audio en muziekbeleving. 

 

model- en specificatiewijzigengen voorbehouden

Overzicht

Rivasono Akoestisch Fabric Panel

Extra informatie

Levertijden 10-20 werkdagen