0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Rivasono Skyline Diffusor - Akoestiek

  • Rivasono Skyline Diffusor - Akoestiek - Uw Hifi Choice- RMR Soundsystems Nederland

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 89,00

* Verplichte velden

Specificaties

Rivasono Skyline Diffuser

Leverbaar in wit, grijs of zwart. De diffusers kunnen op aanvraag tevens met acrylverf worden gespoten in een kleur naar wens. 

  •  -  vermindert sterke reflecties van plafond of achterwand  
  •  -  verstrooit als een diffuser waardoor energie en hoge tonen beter behouden blijven dan bij absorberende panelen
  •  -  goed aaneen te schakelen om tot een groter oppervlak te krijgen: het berekend patroon loopt door

 

In tegenstelling tot absorbers, die het geluid (deels) absorberen, wordt het geluid door diffusers juist teruggekaatst. Het verschil met een vlakke wand of vlak plafond is dat de Skyline bij het terugkaatsen het geluid verstrooit naar meerdere richtingen. Het grote voordeel is dat de ongewenste reflecties worden tegengegaan, maar met behoud van de energie en de hoge tonen.

Het behoudt van hoge tonen is van belang voor een afgewogen muziekweergave. In ruimtes waar veel (dunne) stoffen materialen aanwezig zijn worden hoge tonen sterk gereduceerd met een onbalans tussen lage, midden- en hoge tonen als resultaat. Het verder reduceren van tonen is hierbij niet de oplossing want dit zorgt voor nog meer onbalans in de toonhoogten. De Skyline's bieden in dergelijke situaties wenselijk resultaat in de vorm van de illusie van een grotere ruimte met een prettig diffuus hoge-tonen karakter.  

Het oppervlak van Skyline is gemaakt van hard materiaal, zodat zoveel mogelijk geluid wordt teruggekaatst. De vorm is exact berekend, zodat het geluid gelijkmatig verdeeld teruggekaatst wordt. De hoogteverschillen in het oppervlak zorgen ervoor dat het geluid zowel in richting als in tijd wordt teruggekaatst. Het toepassen van diffusers wordt vaak als finetuning van de luisterruimte gezien, na het beheersen van de resonanties en RT60-galmtijden. Tevens zijn ze belangrijk als onderdeel van een compleet akoestiek-ontwerp bij bijvoorbeeld een nieuwe luisterruimte of thuisbioscoop.

Wat doet het?

Het verstrooien van het geluid en verminderen van de effecten van reflecties zonder de (hoge tonen) geluidsenergie door absorptie te veel te verliezen. Hoge mate van diffusie van frequenties vanaf ca. 500 Hz. Door berekende hoogteverschillen en de afgeschuinde vlakken wordt een diffuus geluid in 3 richtingen teruggekaatst.

Waar wordt het toegepast?

HiFi-audio en surround weergave in

  • luisterruimte
  • hometheater
  • studio

 

skyline 5.001skyline 6.001skyline 3.001

 

Hoe is het opgebouwd?

EPS kunststof, licht in gewicht waardoor de diffusers kunnen worden neergezet of worden verlijmd aan de wand of het plafond.

Welke maten zijn leverbaar?

breedte x hoogte x hoogte:

60 x 60 x 15 cm. De hoogte van het oppervlak varieert van 2 cm tot max 15 cm.

Welke kleuren zijn leverbaar?

Leverbaar in wit, grijs of zwart. De diffusers kunnen tevens met acrylverf worden gespoten in een andere kleur.

Hoe wordt het geleverd?

De Rivasono Skyline wordt gebruiksklaar afgeleverd. 

Hoe wordt het gemonteerd?

De Rivasono Skyline kan op een vlak oppervlak verlijmd worden zoals plafond of wand. Hiertoe kan de speciaal voor het materiaal ontwikkelde montagelijm mee besteld worden. Rivasono kan ook de montage voor u verzorgen. 

Hoe wordt de Skyline het beste gebruikt?

Wij raden de Skyline aan achter de luisterpositie op oorhoogte, als de luisterpositie meer dan 50 cm van de wand verwijderd is. Een mooi ruimtelijke muziekbeeld is daarnaast te behalen door meerdere skylines aan het plafond te monteren. Door de skylines direct tegen elkaar aan te plaatsen ontstaat een fraai visueel effect. 

Technische specificaties

In de grafiek staan de eigenschappen van de Skyline afgebeeld. Hierbij is 1.0 gelijk aan 100% aanpassing van geluidsreflecties. De Skyline verstrooid geluid mooi gelijkmatig over verschillende toonhoogten en met gemiddeld 0.7 werking (de blauwe lijn) goed effectief. Het materiaal waarvan de Skyline gemaakt is absorbeert daarnaast in zeer beperkte mate ook geluid (de grijze lijn). 

absorptie en diffusie grafiek skyline.001

 

model- en specificatiewijzigengen voorbehouden

Overzicht

Rivasono Skyline Diffusor - Akoestiek

Extra informatie

Levertijden 10-20 werkdagen