0artikelen
Log In

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00 (Excl. BTW)

Revolution XT Serie

Revolution XT Serie

De Tannoy XT is de opvolger van de multi-award winnende Revolution DC serie. 

Tannoy laat een luidsprekerlegende herleven met de Revolution XT. “Vroeger was alles beter” zullen ze gedacht hebben bij de ontwikkeling van de meest betaalbare Tannoy luidspreker met een Dual Concentric. In de drie jaar ontwikkeltijd die ze hiervoor nodig hebben gehad, hebben ze echter het beste van twee werelden weten te combineren. Het resultaat is de Revolution XT.
Een serie luidsprekers met de inmiddels bekende trapezoïde vorm, maar nu met een hernieuwde Dual Concentric met Omnimagnet motor in een compleet nieuw ontwerp van de binnenkant van de behuizing. Het resultaat is muzikale samenhang van een puntbronluidspreker, gecombineerd met het fundament van een echt doordacht kastontwerp. Hoewel de Dual Concentric luidspreker enkele baanbrekende veranderingen heeft ondergaan, vond echte revolutie van de Revolution XT ook aan de binnenzijde plaats. Door toepassing van de Omnimagnet motor en een herzien ontwerp van de plug voor het diafragma van de coaxiaal gemonteerde tweeter, heeft de Dual Concentric nog meer samenhang, afbeelding en detaillering gekregen dan al het geval was. Het was echter het zogenaamde “Twin Cavity Coupled Reflex” systeem dat de luidspreker zijn autoriteit geeft. De plint is een onderdeel van het ontwerp en versterkt nog eens de stabiliteit en het dynamisch gedrag van de luidspreker.

Voor een perfecte koppeling met de vloer zijn verstelbare spikes in het ontwerp geïntegreerd. De Revolution XT valt naast de indrukwekkende muzikaliteit op door de prachtige afwerking met echt houtfineer in stijlvol medium eiken of donker walnoot, een lust voor het oog in ieder interieur. De XT is er in vijf uitvoeringen, te weten als compacte monitor met een 6” Dual Concentric, een vloerstaander met dezelfde Dual Concentric aangevuld met nog een 6” woofer, een vloerstaande versie met een 8” Dual Concentric en 8” woofer en tot slot de aanvullingen tot surround: een achterluidspreker met een 4” Dual Concentric en een middenluidspreker met dezelfde 4” Dual Concentric en aangevuld met twee 4” woofers. Alle modellen hebben de mogelijkheid tot bi-wiren of bi-ampen door de aparte aansluitingen voor het laag en het hoog.


Er komen geen producten overeen met de selectie.